Ben je nog geen 3 jaar ZZP’er en wil je een woning kopen?

Dan zijn er ook voor jou mogelijkheden!

Goed nieuws…! Wist jij al dat je vanaf heden geen 3 jaar ZZP’er moet zijn om een hypotheek met NHG aan te kunnen vragen? Sinds 1 december 2016 is dit verkort naar één jaar.

Zzp’ers hebben nu meer mogelijkheden om een verantwoorde en betaalbare hypotheek met NHG af te sluiten. Voorheen moest je over 3 jaar jaarcijfers kunnen aantonen, nu kun je met een inkomensverklaring al na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek met NHG krijgen. De inkomensverklaring wordt door een extern bedrijf opgesteld. De bepaling van dit inkomen is gebaseerd op jouw gemiddelde inkomen van de laatste drie kalenderjaren. Dit kan dus ook een combinatie zijn van twee jaar salaris uit loondienstverband en één jaar inkomen als zelfstandige!

Daarnaast moet je via je accountant of boekhouder ook een positieve prognose voor de toekomst krijgen. Verder moet je natuurlijk, ook als zzp’er, voldoen aan de eisen waar ieder andere huizenkoper mee te maken krijgt. Eigenlijk is het dus heel eenvoudig! Wij leggen het graag aan je uit!

Hoe werkt het?
Heb je een woning op het oog of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Maak een afspraak met ons en dan gaan we eerst jouw inkomen vaststellen. Dit inkomen is leidend en hiermee kunnen we bekijken wat je kunt lenen met de bijbehorende maandlast.

Welke geldverstrekker doet hieraan mee?
Er zijn maar een aantal geldverstrekkers die zich hebben aangesloten bij deze nieuwe vorm van hypotheken met NHG voor ZZP’ers. Door onze onafhankelijkheid en breed aanbod van geldverstrekker kunnen wij jou hierbij helpen. De geldverstrekkers die meedoen zijn o.a Delta Lloyd, BLG hypotheken en Aegon Hypotheken.

Aldus Marcel Zuidam, directeur Delta Lloyd Bank: “Wij werken graag mee aan dit initiatief, dat inspeelt op de veranderende arbeidsmarkt. Het is goed om te zien dat nu de eerste zelfstandige onder de nieuwe acceptatieregels een hypotheek heeft kunnen krijgen.”.

Overigens is de maximale hypotheek voor financieringen met NHG op dit moment € 245.000,-. De bijbehorende maximale koopsom komt dan uit op € 231.132,–.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek?
Wil je meer informatie? Dan nemen wij jou graag bij de hand. Dan kunnen we samen uitzoeken of er voor jou ook mogelijkheden zijn voor het kopen van een eigen woning.

Maak gerust vrijblijvend een afspraak met ons. Je kunt ons mailen, bellen maar ook WhatsAppen. We hebben een lage drempel, dus stap gerust eens bij ons binnen J.
Van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *